Fotostudio Photographyou

Portret Fotoshoot

Waarom je een portret fotoshoot zou moeten doen

Vroeger was een foto van jezelf vooral leuk voor familie, bijna elke ouder/opa/oma had wel ergens een lijstje met een mooie foto om trots te laten zien wat voor ‘knappe geweldige slimme (klein)kinderen ze hadden’. Tegenwoordig werkt het iets anders. Vooral internet leeft veel meer. Bij sollicitaties, websites, social media zoals instagram zijn foto’s toch wel een must. Nog steeds is een portret fotoshoot van jezelf leuk voor je familie, maar óók voor online, of gewoon voor jezelf omdat je benieuwd bent naar de ervaring!

Buiten de mooie foto’s die de shoot oplevert hoor ik van mensen die in de studio zijn geweest ook vaak dat ze de shoot oprecht heel tof vinden om te doen. En dat is ook heel belangrijk natuurlijk. Hoe meer je je op je gemak voelt, hoe natuurlijker het resultaat, hoe meer jij jíj bent op de foto. Ik zal je duidelijk begeleiden in het aannemen van poses, het doen van een shoot kan vooral een eerste keer spannend lijken maar dit komt helemaal goed. Ik heb ervaring met onervaren modellen!

Wat krijg je

Een fotoshoot op maat waarin ik je van begin tot eind begeleid. Eigen input? Altijd welkom. Totaal blanco? Prima, ik heb meer dan genoeg ideeën in mijn hoofd. Na afloop van de fotoshoot kiest u de mooiste foto’s uit. Deze gaan wij op onze eigen wijze nabewerken en uiteindelijk krijg je dan een aantal creatieve, mooie, toffe, spontane, professionele foto’s aangepast op jouw wensen.

Hoe gaat de portret fotoshoot in z’n werk

Eerst nemen we samen de tijd om elkaar een beetje te leren kennen. We bespreken het verloop van de fotoshoot en kijken welke richting u op wilt met de foto’s. Ik geef nog wat praktische info en zodra de koffie/thee op is gaan we van start!

Dan het daadwerkelijke fotograferen van de ‘Portret fotoshoot’. Ik zal tijdens deze shoot duidelijke instructies geven; welke poses je aan moet nemen en waar je op moet letten (houding, gezichtsuitdrukking). Het is dus helemaal geen probleem als je zelf niet zo goed weet wat je moet doen. Soms komen mensen zelf al met bepaalde poses of ideeën, don’t hold back en vertel! Eigen input is alleen maar leuk.

Tijdens de fotoshoot wordt bij de meeste shoots ook nog van outfit gewisseld (kijk bij de samenvatting hieronder hoeveel kleding je bij deze shoot mee mag nemen).  Hierin kun je het zo simpel of bont maken als je zelf wilt. De verschillende outfits zorgen voor variatie en zetten een bepaalde stijl neer, dat heb je dus zelf in de hand met de outfits die je meeneemt. De make-up verzorgt u zelf. Naakt en lingerie shoots doen wij niet.

 

De kracht van een goede nabewerking

Bijna alle foto’s… of eigenlijk: alle foto’s die je in bladen tegenkomt worden met zorg (meestal dan, op wat photoshopfails na) bewerkt. Je kunt een foto bewerken in alle maten en kleuren, zo subtiel of zo extreem als je zelf maar wilt. Ik zal je geen ‘over the top’ make-over geven, maar het bewerken van een foto is ook veel meer dan dat. De bewerking is een belangrijk en tijdrovend onderdeel van het fotograferen. Een aantal zaken waar ik bij de bewerking rekening mee houd:

 • Het wegwerken van (denk aan: donkere kringen, plekjes-vlekjes-krasjes-puistjes).
 • Kadreren van de foto (inzoomen/roteren).
 • Belichting, contrast, kleuren.
 • Een foto omzetten naar zwart/wit.
 • Foto`s ontvangt u in hoge resolutie.

De uiteindelijke resultaten zullen na ca 2 werkdagen digitaal in origineel formaat naar u worden toegestuurd. Ik bewaar alle gemaakte foto’s van de shoot zodat u altijd nog kan bijbestellen, of toch nog die ene foto wilt hebben.

 • De foto’s verzenden we met WeTransfer, of op een mooie usb-stick.

 

Wat kost het?

Veel info gelezen, maar wat kost het nou eigenlijk? Bij dezen alle niet geheel onbelangrijke info die met je portemonnee te maken heeft:

Samenvatting

 • Al onze prijzen zijn incl btw
 • De prijs van deze shoots zijn
 • 15 min. studiotijd € 25,00 ( geen kleding wissel, 3 foto’s )
 • 30 min. studiotijd € 70,00 ( geen kleding wissel, 10 foto’s )
 • 60 min. studiotijd € 110,00 ( twee keer kleding wissel, ( 15 foto’s )
 • Extra studiotijd nodig, geen probleem, ( € 15,00 per 15 minuten )
 • De make-up verzorgt u zelf
 • Nabewerking op al uw foto’s
 • Je kunt extra foto’s van de shoot bestellen voor € 5,00 per stuk
 • Je ontvangt de bewerkte foto’s digitaal in origineel formaat

Voor een casting fotoshoot kijk hier

 

Ja, ik wil een afspraak maken